Menu Sluiten

Diensten Facility Management

Prorem is een professional in property- en facility management. Met een heldere visie en een duidelijk doel : onze klanten oplossingen aanbieden en toegevoegde waarde leveren.

90481839048183

More info

tags: Advies Gebouweigenaars – Brandpreventie – Diensten Facility Management – Facility Management – Gebouwbeheer – 

Wenst u meer info over diensten facility management kijk dan vlug op https://www.prorem.be | Diensten Facility Management

Gebouwbeheer Diensten: Het Belang van Facility Management

Facility management is een essentieel onderdeel van het beheer van elk gebouw, of het nu gaat om een kantoorpand, een winkelcentrum of een appartementencomplex. Het omvat de coördinatie en organisatie van alle ondersteunende diensten die nodig zijn voor het dagelijks functioneren van een gebouw. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de betekenis van facility management en de belangrijkste diensten die hierbij horen.

Wat is Facility Management precies?

In de meest eenvoudige bewoordingen is facility management het beheer van alle aspecten van een gebouw die niet direct te maken hebben met de kernactiviteiten van een organisatie. Het omvat vaak taken zoals het onderhoud van gebouwen, beveiliging, schoonmaak, catering en nog veel meer. Het hoofddoel van facility management is om ervoor te zorgen dat een gebouw optimaal functioneert en dat de diensten die hiermee verband houden op een efficiënte en kosteneffectieve manier worden beheerd.

Welke diensten vallen onder Facility Management?

De diensten die onder facility management vallen, zijn divers en variëren afhankelijk van de behoeften van een gebouw en haar gebruikers. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste diensten die onder facility management kunnen vallen:

  • Onderhoud en technisch beheer: Dit omvat alle onderhoudstaken die nodig zijn voor een gebouw, zoals het repareren van gebroken ramen, het vervangen van kapotte sanitairvoorzieningen en het regelmatig controleren van de werking van elektrische installaties.

  • Schoonmaakdiensten: Het behoud van een schone en hygiënische werkomgeving is van cruciaal belang voor het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Facility management omvat het plannen en uitvoeren van de dagelijkse schoonmaak en het zorgen voor een regelmatige dieptereiniging van het gebouw.

  • Beveiliging: De veiligheid van een gebouw en haar gebruikers is van groot belang. Facility management omvat het implementeren en uitvoeren van beveiligingsmaatregelen, zoals het installeren van beveiligingscamera´s, het aanstellen van beveiligingspersoneel en het ontwikkelen van noodprocedures.

  • Energiebeheer: Het optimaliseren van het energieverbruik van een gebouw is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Facility management houdt toezicht op het energiegebruik en zoekt naar manieren om dit te verminderen, bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame energiebronnen of het upgraden van verouderde apparatuur.

  • Catering en kantinediensten: Voor veel organisaties is het belangrijk om hun medewerkers te voorzien van maaltijden en snacks gedurende de dag. Facility management omvat het selecteren en beheren van cateringdiensten en het plannen van maaltijden in overeenstemming met de behoeften van het gebouw.

Waarom is Facility Management zo belangrijk?

Effectief facility management heeft vele voordelen, zowel voor gebouweigenaren als voor hun gebruikers. Enkele voordelen zijn:

  • Verbeterde efficiëntie: Door alle ondersteunende diensten efficiënt te beheren, kan facility management kosten en tijd besparen en een soepele werking van het gebouw garanderen.

  • Hogere productiviteit: Een goed onderhouden en georganiseerde werkplek kan de productiviteit van werknemers verhogen en bijdragen aan hun welzijn.

  • Kostenbesparing: Door het energieverbruik te optimaliseren en diensten op een efficiënte manier te organiseren, kan facility management aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

  • Ondersteuning van kernactiviteiten: Door de taken van facility management uit te besteden, kunnen organisaties zich richten op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te hoeven maken over de ondersteunende diensten.

Conclusie

Facility management is een belangrijk onderdeel van het beheer van elk gebouw en omvat een breed scala aan diensten om ervoor te zorgen dat een pand optimaal functioneert en voldoet aan de behoeften van haar gebruikers. Door deze diensten efficiënt te organiseren, kan facility management zorgen voor kostenbesparingen en een betere werkomgeving creëren. Voor meer informatie over facility management kunt u terecht op ProREM, een bedrijf gespecialiseerd in het beheer van onroerend goed en facilitaire diensten.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Diensten facility management

!–StopPubText–>.