Menu Sluiten

Wat Kost Facility Management Per Maand

Prorem is een professional in property- en facility management. Met een heldere visie en een duidelijk doel : onze klanten oplossingen aanbieden en toegevoegde waarde leveren.

90481839048183

More info

tags: Advies Gebouweigenaars – Brandpreventie – Diensten Facility Management – Facility Management – Gebouwbeheer – 

Wenst u meer info over wat kost facility management per maand kijk dan vlug op https://www.prorem.be | Wat Kost Facility Management Per Maand

Gebouwbeheer is een integraal onderdeel van facility management en omvat het beheren en onderhouden van gebouwen, zowel op technisch als organisatorisch vlak. Het is een belangrijk aspect voor bedrijven en organisaties, aangezien gebouwen de basis vormen voor het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden. Maar wat zijn de gemiddelde kosten voor facility management per maand? In dit artikel duiken we dieper in deze vraag en krijg je inzicht in wat gebouwbeheer precies inhoudt en welke factoren van invloed zijn op de kosten.

Wat is gebouwbeheer?

Gebouwbeheer omvat alle activiteiten die nodig zijn om een gebouw in goede staat te houden en ervoor te zorgen dat het voldoet aan alle wettelijke en veiligheidseisen. Denk hierbij aan onderhoud en reparaties van technische installaties, zoals verwarming, ventilatie en elektriciteit, maar ook aan facilitaire zaken zoals schoonmaak, beveiliging en inkoop van kantoorbenodigdheden. Daarnaast valt ook het beheer van contracten met leveranciers en huurders onder gebouwbeheer.

Een goed gebouwbeheer zorgt voor een veilige en comfortabele werkomgeving voor medewerkers, wat bijdraagt aan de productiviteit en tevredenheid van het personeel. Daarbij kan het efficiënt beheer van een gebouw ook leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn.

Wat zijn de kosten voor facility management per maand?

De kosten voor gebouwbeheer kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebouw, de staat van onderhoud en de benodigde faciliteiten. Gemiddeld kunnen de kosten voor facility management per maand variëren van €2,50 tot €10 per vierkante meter. Dit komt neer op een gemiddelde totale kost van €25.000 tot €100.000 per maand voor een gebouw van 10.000 vierkante meter.

Naast deze directe kosten, zoals onderhoudscontracten en facilitaire dienstverlening, zijn er ook indirecte kosten die meegerekend moeten worden bij het bepalen van de totale kosten voor gebouwbeheer. Denk hierbij aan energiekosten, belastingen en verzekeringen. Deze indirecte kosten zorgen gemiddeld voor zo´n 30% extra boven op de directe kosten.

Kostenbesparende maatregelen voor facility management

Hoewel gebouwbeheer een aanzienlijke kostenpost kan zijn, zijn er verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om deze kosten te reduceren. Zo kan bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen of windenergie leiden tot lagere energiekosten. Daarnaast kan het outsourcen van facilitaire taken naar een externe dienstverlener kostenbesparend werken, aangezien zij vaak efficiënter en goedkoper werken.

Het is ook belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om grote reparaties te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het inplannen van periodieke controles en het vervangen van verouderde onderdelen voordat ze defect raken.

Het belang van goed gebouwbeheer

Naast kostenbesparingen heeft een goed gebouwbeheer nog meer voordelen. Zo draagt het bij aan een veilige en comfortabele werkomgeving voor medewerkers, wat kan leiden tot hogere productiviteit en een betere bedrijfsvoering. Daarnaast kunnen bedrijven en organisaties met goed gebouwbeheer voldoen aan alle wettelijke en veiligheidseisen, wat zorgt voor een goede reputatie.

Conclusie

Gebouwbeheer is een crucial onderdeel van facility management en kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Door efficiënt en regelmatig onderhoud uit te voeren en gebruik te maken van duurzame oplossingen, kunnen bedrijven en organisaties deze kosten reduceren. Het belang van goed gebouwbeheer gaat verder dan alleen kostenbesparingen, het zorgt ook voor een veilige en comfortabele werkomgeving en draagt bij aan een goede reputatie. Kortom, investeren in goed gebouwbeheer is investeren in de toekomst van je organisatie.

Bron:

Prorem (https://www.prorem.be/werkdomeinen/facility-management/) is een expert op het gebied van facility management en biedt op maat gemaakte oplossingen voor gebouwbeheer aan. Met hun jarenlange ervaring en expertise zorgen zij voor een efficiënt en kostenbesparend beheer van gebouwen, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat kost facility management per maand

!–StopPubText–>.