Menu Sluiten

Welke Technologie Wordt Gebruikt In Facility Management

Prorem is een professional in property- en facility management. Met een heldere visie en een duidelijk doel : onze klanten oplossingen aanbieden en toegevoegde waarde leveren.

90481839048183

More info

tags: Advies Gebouweigenaars – Brandpreventie – Diensten Facility Management – Facility Management – Gebouwbeheer – 

Wenst u meer info over welke technologie wordt gebruikt in facility management kijk dan vlug op https://www.prorem.be | Welke Technologie Wordt Gebruikt In Facility Management

Gebouwbeheer: Welke Technologieën Worden Gebruikt in Facility Management

Het beheren van een gebouw is een complexe taak die vaak wordt overzien door Facility Managers. Deze managers zijn verantwoordelijk voor het efficiënt onderhouden en optimaliseren van een gebouw om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en aan de behoeften van de gebruikers wordt voldaan. In tegenstelling tot wat sommigen denken, gaat het bij Facility Management niet alleen om schoonmaak en onderhoud. Het omvat ook strategische planning, kostenbeheersing, duurzaamheid en technologie. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende technologieën die worden gebruikt in Facility Management en hoe ze het beheer van gebouwen kunnen verbeteren.

  1. Gebouwbeheersystemen (GBS)

Een van de meest gebruikte technologieën in Facility Management zijn Gebouwbeheersystemen (GBS). Deze systemen bestaan uit hard- en software waarmee de dagelijkse werking van een gebouw wordt geregeld en gecontroleerd. Denk hierbij aan zaken als verlichting, verwarming, ventilatie en airconditioning. GBS-systemen bieden Facility Managers de mogelijkheid om alle systemen centraal te beheren en te monitoren, waardoor ze op afstand eventuele problemen kunnen oplossen. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook energiekosten.

  1. Internet of Things (IoT)

Het Internet of Things (IoT) is een term die steeds vaker wordt gehoord in de wereld van Facility Management. Het verwijst naar het groeiende netwerk van fysieke apparaten die aan het internet zijn gekoppeld en gegevens kunnen uitwisselen. In gebouwen worden steeds meer IoT-apparaten gebruikt, zoals slimme thermostaten, bewegingssensoren en slimme verlichtingssystemen. Deze apparaten verzamelen continu gegevens over het gebouw en kunnen op basis daarvan automatische aanpassingen doen om de efficiëntie te verbeteren.

  1. Energiemanagementsystemen (EMS)

Energiekosten vormen een belangrijk onderdeel van de operationele kosten van een gebouw. Daarom is het voor Facility Managers essentieel om deze kosten te beheersen. Energiemanagementsystemen (EMS) bieden hen de tools om nauwkeurig energieverbruik te monitoren en te analyseren. Dit stelt hen in staat om inefficiënties te identificeren en maatregelen te nemen om het energieverbruik te verminderen. Dit kan variëren van kleine aanpassingen in de instellingen van gebouwsystemen tot het investeren in duurzame energiebronnen.

  1. Onderhoudsbeheersystemen (OMS)

Het onderhouden van een gebouw is een eindeloze taak. Onderhoudsbeheersystemen (OMS) maken dit proces echter een stuk efficiënter. Met deze systemen kunnen Facility Managers onderhoudstaken plannen en prioriteren, werkorders toewijzen aan technici en het onderhoudsproces monitoren. Door deze taken te automatiseren, kan het aantal storingen en reparaties worden verminderd, wat resulteert in minder operationele kosten en een hogere klanttevredenheid.

  1. Space & Workplace Management-systemen (SWM)

Een efficiënte ruimteplanning is essentieel voor het beheer van gebouwen. Met behulp van Space & Workplace Management-systemen (SWM) kunnen Facility Managers werken aan de optimalisatie van de ruimte in een gebouw. Dit omvat het bepalen van de optimale indeling van de ruimte, het beheren van bezettingsniveaus en het regelen van werkplekreserveringen. Hierdoor wordt niet alleen de productiviteit verhoogd, maar worden ook onnodige kosten voor ongebruikte ruimtes vermeden.

Conclusie

In Facility Management speelt technologie een steeds grotere rol. Het gebruik van verschillende systemen en apparaten maakt het mogelijk om gebouwen op een efficiënte, duurzame en kostenbesparende manier te beheren. Gebouwbeheersystemen, het Internet of Things, Energiemanagementsystemen, Onderhoudsbeheersystemen en Space & Workplace Management-systemen zijn slechts enkele voorbeelden van de technologieën die Facility Managers kunnen gebruiken om hun taken succesvol uit te voeren. Door te investeren in deze technologieën kunnen gebouwen efficiënter worden beheerd en kunnen kosten worden bespaard, wat uiteindelijk leidt tot tevreden gebruikers.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Welke technologie wordt gebruikt in facility management

!–StopPubText–>.